miercuri, 12 noiembrie 2008

consumatori de top;)

Dupa 3 manevre de reechilibrare, reusesc sa intru in scara blocului fara sa trantesc pe jos nimic din ce aveam in brate (2 planse uriase, 2 carti, 4 dosare, 1 top de hartie, facturiere si tot soiul de registre, geanta, chei...). Cand ma straduiam sa repet schema si la usa liftului, aud in spatele meu o voce ragusita "Hei! Staaaaiiii!!!!!", care-mi zadarniceste toate planurile. Si trosc, bum, poc, zdrang pica toate pe jos.

Eu, foarte fericita si calma, ma aplec sa mi le adun, uitandu-ma totusi spre vinovat... In fata mea, o baba. O stiu din vedere, asa ca zambesc politicoasa si-i zic "eu. stau".

- Voi stati la ap. 20?

- Da, zic.

- Draguta, stii ca luna trecuta voi ati consumat cei mai multi metri cubi de apa din toata scara????

- Tanti, eu nu am timp sa ma uit care ce si cat consuma. Se afiseaza cheltuielile, vad, platesc si cam atat...

- Draguta, ce faceti cu atata apa??? Va spalati prea mult. Am vazut eu ca zilnic intindeti si haine pe balcon... bla, bla, bla de aici am peirdut sirul... (doar alaltaieri am ascultat alta baba care era scandalizata de noi tinerii astia, care aprindem lumina pe casa scarilor si ziua, fara sa ne gandim ca sunt 11 becuri care consuma......)

Am ramas ... Ce-o foote pe ea grija cata apa consum eu? . Incep tot mai tare sa am convingerea ca povestile despre "fericita varsta a batranetii" sunt pura mitologie. Ca, in loc sa te bucuri de zilele alea care ti-au mai ramas si sa profiti de timpul liber, facand orice nu ai avut vreme pana atunci, te senilizei treptat... Sad, too sad...

8 comentarii:

andrei spunea...

he he he... rabdare... rabdare si toleranta :PPP >:D<

Andreea_Korg spunea...

Si n-ai intrebat-o care e problema ei, cat timp iti platesti intretinerea la timp?

Iza Oana spunea...

@andrei: yup, cam asa. Plus o doza de umor ca face mai bine:P

@andreea: Mi-a trecut prin minte, dar... nu cred ca m-ar fi lamurit anyway:)

andrei spunea...

normal :)... sara buna :)... sper ca nu sunt probleme in paradis :)... si totul e in regula :) sau in afara ei :P

Anonim spunea...

Imi pare rau sa dezamagesc dar saracia si cu rautatea merg mana in mana.

Eu am stat in garsoniera in chirie si vizavi era o familie din 3 persoane (intr-o garsoniera mica) si pater familias a facut ceva super circ la administratie ca eu "aduc barbati care consuma apa" si la consum sunt trecute doar "1 persoana" si nu "2 persoane", cum ar fi normal.

Aiurea. La mine venea prietenul meu in vizita rar si inca un coleg. Si evident ca nu faceau baie la mine.

Daaar uite ca pe unii ii mananca in fund...

Iza Oana spunea...

@insurgent: :(

Anonim spunea...

@ iza & insurgent

Eu nu inteleg o treaba: sunt puse contoare pe apa? Ca daca nu, au si oamenii astia dreptate, se impart costurile din bloc la toata lumea. Altfel, "rabdare... rabdare si toleranta", sunt multi prosti / senili pe lumea asta.

Iza Oana spunea...

sunt puse contoare pe apa.