miercuri, 9 iulie 2008

pe scurt...


ca de cand nu am mai scris pe blog s-au intamplat destul de multe.
Dupa Bressanone au urmat Treviso si ... Venetia... de care m-am indragostit dupa primele 10 minute pe care le-am petrecut acolo. In momentul in care am vazut marea in apropiere de San Marco, nu am simtit altceva decat ca imi doresc din tot sufletul sa ma intorc candva in acel loc si sa am timp sa stau in voie tolanita pe un ponton cu picioarele in apa si cu gandurile departe, departe .
La nici 24 de ore de cand am revenit in Timisoara, euforica dupa experienta italiana, am plecat la Bucuresti. Si sa vezi acolo nervi si crize. Nici pana acum nu-mi placea mai deloc orasul asta. Dar delegatia aceasta a fost cea mai oribila dintre toate. Dupa ce plec din hotelul unde ma cazasem initial si-mi gasesc o camera in alta parte, candva dupa miezul noptii imi iau geanta si o paresesc si pe asta pe motiv de gandaci. Dar nu am plecat de acolo calma si rationala, ci plangand de mama focului, tremurand toata si cu accese de greata profunda. Si asta dupa ce m-am ratoit serios la persoana careia i-am predat cheia si care nu intelegea cum pot eu fi atat de deranjata de cativa gandaci. Deh, asa suntem noi banatenii mai sclifositi (vazuse ca am buletin de Timis). Sa traiti domnule mitic! Ma bucur pentru dumneavoastra ca puteti trai in armonie cu asemenea "animalute"!
Noroc ca m-au primit prietenii de la politie in hotelul lor si am dormit acolo. Bineinteles ca a doua zi am desfiintat din cuvinte capitala. Imi pare sincer rau pentru putinele zone cu adevarat frumoase din Bucuresti... nu am vazut in viata mea un oras mai jegos. Imi intaresc tot mai tare convingerea ca anumite zone din tara asta ar trebui sa aiba alt centru, mai spre vest, pe directia Budapesta - Viena.
Cand am ajuns inapoi in Timisoara, adica joi dimineata, am venit direct la lucru. Seara am plecat la Deva, sa ma odihnesc in weekend. Insa, cum venise si Andreea acasa, ne-am umplut zilele si noptile cu tot soiul de activitati: dantuiala in bar, gratare in padure, plimbareala prin oras, balaceala la Strei s.a.m.d.
Asa ca, ieri dimineata cand am ajuns in Timisoara eram atat de epuizata incat mi-as fi dorit numai sa dorm. E bine insa, printre toate nebuniile port spune ca am avut parte si de ceva vacanta pana acum. Si mai urmeaza.

Un comentariu:

daniel spunea...

E normal sa te indragostesti de Venetia! Iubirea are nemarginire de apa si pentru mine!