joi, 4 septembrie 2008

it's over now:)

Nu am sa uit niciodata ziua in care am pasit pentru prima oara in actuala cladire a Directiei. Era sfarsit de octombrie 2006. Institutia inca isi desfasura activitatea in cladirea CJT in cateva camere unde se inghesuiau si oameni si dosare. Venisem cu Medinski de pe teren si, trecand pe starada Pacha, am intrat sa-mi arate unde ne vom muta. Dupa poarta, o curte interioara luminata de un apus de soare cald. In mijloc, un castan crescut nitel stramb. Pe jos, un covor de frunze aramii presarat din loc in loc cu castane. "Acolo va fi biroul tau", zice, aratandu-mi cu mana o usa de la etaj. Wow. Nu-mi venea sa cred. Eram ca un copil care descoperise cutia cu ciocolata ascunsa de bunica in camara.

In primul an nu m-a interesat nici salariul, nici numarul orelor suplimentare. Eram ocupata cu organizarea diverselor evenimente. Colaboram bine cu toata lumea, mai ales cu politia si vama si inca credeam ca toti oamenii sunt corecti.

Incet, incet, am inceput sa observ lucruri care nu erau defel pe placul meu. Ma bosumflam, ma inchideam in mine, incercam cu incapatzanare sa zic ca doar mi se pare, ca afirmatia "sistemul bugetar din tara asta e corupt pana in maduva oaselor" este doar o stereotipie nefondata.

Cand nu am mai putut am rabufnit. Am tipat, urlat, dat cu pumnul in masa... Inca nu-mi trecea macar prin minte sa parasesc institutia asta. Pentru ca imi place enorm ce fac aici. De fapt ce as putea sa fac, daca... Dar nu in situatia de fata. Sunt prea mica sa ma pun contra dinozaurilor...

Marti mi-am dat demisia. Sunt in preaviz. Plec. Nu am sa-mi detaliez aici motivele. Sunt prea multe si nu vreau sa ma apuc de porcait. Nu cred ca in momentul acesta mai exista cale de intoarcere. Poate in viitor voi negocia cu ei o conventie civila, cine stie?

Niciun comentariu: